Nekaj utrinkov  iz Ankarana
9. SEPTEMBER 2023

V soboto smo člani Mdi Idrija - Cerkno, imeli kopalni izlet v Ankaran. Lepšega vremena skorajda ne bi mogli imeti, zato so nekateri zaplavali v morju, nekaj je svoje plavalne sposobnosti pokazalo na zunanjih bazenih, s Karmen pa sva občudovala zaledje koprskega zaliva in šla k sosedom Italijanom na mejni prehod Lazaret na kavo.  Po samopostrežnem kosilu, so nekateri ponovili dopoldansko 'delo', nekateri, 'bolj utrujeni' pa smo horizontalno zasedli klopi pred hotelom. Kot bi mignil, je bil čas za odhod domov. Naslednje leto bomo ponovili izlet, in, verjamem, da se bomo lepo imeli.

1. Pogled na koprski zaliv
2. Hotel Adria
3. Gasilska

Tekst in foto: Ermin Oblak


SREČANJE TI MDI Idrija-Cerkno
20. Avgust 2023
S ŠPORTNIMI IGRAMI


ŠE PODELITEV PRIZNANJPOHOD PO RAKAH

Na pobudo članov Medobčinskega društva invalidov Idija-Cerkno, smo se odločili, da ponovno oživimo društveno pohodništvo. Tako smo se v PETEK, 28. aprila 2023 ob 14.45 uri zbrali na Avtobusni postaji Idrija. Nato smo se odpravimo po Rakah na kratek spoznaven pohod.
Prvi korak je storjen. Kljub aprilskemu vremenu, se  nas  je  14  pohodnikov  podalo na prvi pohod po Rakah  do Lajšta. In, imeli smo srečo: čisto nič nas ni močilo. Pohod je bil kratek, in je bolj temeljil na družabnosti in medsebojnih pogovorih. Vse kilometre, ki smo jih prehodili pa bomo darovali zdds. Sklenili smo, da bomo s pohodi v naravo nadaljevali, in s tem nekaj storili zase.


Pohod je vodil Ermin Oblak

Lep pozdrav


Redni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Idrija-Cerkno, 

v soboto 11. marca 2023 


NOVOLETNO SREČANJE  10. DECEMBER 2022
PRI ZAGODU


ADRIJA ANKARAN


KOPALNI DAN

SOBOTA 17. SEPTEMBER 2022
https://www.adria-ankaran.si/si/THERMANA LAŠKO


KOPALNI DAN

SOBOTA 27. AVGUST 2022
https://www.thermana.si/sl/

SREČANJE  PRI ZAGODU


NEDELJA  21. AVGUST 2022           


50-letnica
1969-2019

MDI Idrija-CerknoV soboto 21. 9. 2019 smo v Modri dvorani v Idriji s proslavo obeležili slavnostno leto, ko praznujemo 50-letnico od ustanovitve društva. Na njej se je zbralo lepo število članov, povabljenih društev in predstavnika krovne organizacije ZDIS.  Proslava se je začela s himno godbenega društva Idrija, ki je najstarejša slovenska godba z več kot 350 let neprekinjenega delovanja, naš član Vladimir Kržišnik pa je citiral lastno pesem. Povezovalka programa je spretno krmarila skozi prireditev in skrbela, da je vse gladko potekalo. Po svečanih govorih predsednice društva, predsednika ZDIS-a, in županov Idrija ter Cerkno, so priznanja prejeli najbolj zaslužni člani s strani ZDIS-a. Podeljena so bila tudi priznanja članom za več kot 40-let članstva in dva priznanja za delo v društvu. Za glasbene vložke med samo prireditvijo je poskrbel duo Ja-Je. Po kosilu, z obveznimi idrijski žlikrofi, je bila še sv. maša in ogled topilnice Hg. Športni navdušenci so se pomerili v metanju pikada, in kar nekaj pokalov je ostalo doma. Ansambel Blisk pa je poskrbel za glasbo.